7 подходящи и безопасни за Гугъл съвета за линкбилдинг

Линкбилдингът винаги е бил и продължава да бъде един от основните елементи в SEO стратегията. Той е и един от най-сложните процеси, изискващи доста време, усилия и добро планиране.

Предлагаме ви седем съвета, с помощта на които да правите линкбилдинг по-ефикасно.

Проувайте, експериментирайте, публикувайте

Всяко проучване, което направи вашата компания и се окаже полезно за потребителите, е един огромен плюс за вас. Не се страхувайте да правите подробни анализи и да ги споделяте публично. Това със сигурност ще увеличи конверсиите и трафика към сайта ви, а и ще доведе до много линкове. Всякакъв вид подобно съдържание ще е еинтересно на аудиторията и би могло дори да стане вирусно.

Изображения

Освен да вмъквате качествени изображения в публикациите си, добра идея е също така да направите галерия от абсолютно безплатни и освободени от авторски права картинки. Така си гарантирате, че всеки, който използва ваше изображение, ще създаде връзка към вашия сайт.

Кратка биография на компанията

Няколко изречения с кратко описание на компанията и начините за връзка с нея често се срещат под медийни публикации. Постарайте се да вмъкнете такова поле в материалите си и добре да го оптимизирате, включвайки и линк, естествено. Така останалите, споделящи вашата публикация, ще се улеснени да посочат източника й.

Вътрешни връзки

Вътрешните връзки в сайта помагат както на потребителите да навигират по-добре, така и на търсещите машини да индексират по-лесно съдържанието. Оптимизирайте добре началната страница, вмъквайки по подходящ начин връзки към останалите страници. Направете това и навсякъде другаде, където изглежда, че би било полезно.

Бъдете активни в обществото

Някои старомодни  начини за комуникиране с обществото биха могли да ви помогнат и днес, въпреки че не са дигитални стратегии. Изпълнени успешно, те също е много вероятно да ви донесат линк:

  • Спонсориране или организиране на събития
  • Организиране на състезание или промоция с безплатни подаръци
  • Партньорство с благотворителни организации. Този ход със сигурност ще ви донесе популярност и връзки към сайта, но не забравяйте, че при него най-важно е отдадено да помагате и да се фокусирате върху главната идея, а не върху ползите, които ще получите.