Успешният контент маркетинг е скрит зад правилното намерение и ценното съдържание

Контент маркетингът (маркетинг на съдържание) влияе на потребителите и потенциалните клиенти като магнит. Това е чудодейният начин за собствениците на малък бизнес да го превърнат в голям. Съдържанието помага на бизнеса да общува с клиентите и да решават ежедневните им проблеми. Трудно е да се увеличи трафикът и активността на даден уеб сайт без ангажиращо и ценно съдържание.

Изскачащите прозорци, SMS съобщенията, нежеланите имейли и използването на атрактивни снимки могат да привлекат само аудитория, която не е истински клиент. Реалните клиенти правят проучване, преди да вземат решение за покупка, защото те ценят парите си и търсят повече стойност от даден продукт.

Съдържанието е „храната“, която търсачките и социалните медии „консумират“

Например, виждате спонсорирани реклами във Facebook с атрактивни изображения, текст на изображенията, може би неустоима оферта за отстъпка. Това съдържание се използва от компании или физически лица, за да пуснат на пазара нещо, за което знаят, че хората ще се интересуват от покупката му. В рамките на такава оферта се поставят редове текст и изображения, които ако не са ефективни, не привличат потенциални клиенти към уеб сайта. Затова е необходимо да разграничавате качественото съдържание от нестандартно скучното съдържание, ако сте собственик на малък бизнес, конкуриращ се с милиони други.

Как контент маркетингът е от полза за клиентите и интернет потребителите?

Информацията, предоставена от специалисти по дигитален маркетинг, помага на клиентите и потребителите да научат необходимите факти и подробности, преди да похарчат трудно спечелените си пари. А клиентът получава персонализирано внимание от търговците за техните проблеми чрез професионално и стойностно съдържание.

Например, ако търсите приложение за екипно сътрудничество, правите проучване в Google. Посещавате най-подходящите уеб сайтове и получавате представа за цената и възможностите на приложението. Какво разглеждате и анализирате, преди да вземете решение за покупка? Виждате тяхното експертно съдържание, като софтуерни екранни снимки, факти, съществуващи клиентски оценки и препоръки, рецензии, обратна връзка и т.н. Всичко това е представено в стойностно съдържание и те го използват за маркетинг на софтуера за екипно сътрудничество.

Това е обичайната практика за контент маркетинга, поради което сте посетили този уеб сайт, търсейки решение за вашите нужди чрез конкретни ключови думи в Google. Търсачката възнаграждава тази ключова дума с по-висок ранг на страницата, защото са спазени основните принципи на контент маркетинга.

Друг пример: ако искате да бъдете по-продуктивни, започвате да търсите в Google „как да бъдем по-продуктивни“. Ще получите 10 резултата и няколко AdWords реклами. С първите 10 резултата ще се изредят подобни заглавия на статии като: „Топ 10 начина за увеличаване на продуктивността“, „10 инструмента за нуждите на всеки собственик на бизнес“, „Най-доброто приложение за увеличаване на Вашата продуктивност с 500%“ и т.н. Сега изберете и посетете резултат, от чието съдържание може да разгледате внимателно обясненията, фактите, данните, които следва да ви убедят или вдъхновят да закупите откритият от вас продукт или услуга.

Ако сте доволни, ще го купите. Това не е ли полезно за купувач като вас? Да, полезно е, защото всъщност сте го разбрали, като сте анализирали съдържанието. Докато, ако щракнете върху обикновен банер и купите продукт или услуга, не се изненадвайте, ако продуктът или услугата не отговарят на вашите очаквания. Ще бъдете недоволни от покупката си и ще се чудите какво сте направили грешно…

Ето защо е важно да създавате добро маркетингово съдържание, независимо дали сте собственик на бизнес или клиент, защото съдържанието е най-ефективният метод за четене, мислене, анализиране и сравняване на всеки продукт или услуга. Това е пример за това как контент маркетингът или блогът на уеб сайта може да бъде от полза за клиентите.

С прости думи: Маркетингът чрез съдържание е най-силният инструмент за доминация, не само чрез фокусиране върху качеството на продуктите и услугите, но и върху съдържанието, което използвате, за да продадете вашето решение. Не е нужно много, за да се развиете от малък до голям бизнес. Трябват ви само тези две неща – правилно намерение и ценно съдържание.

 

Изображение – Freepik