Съвети за повишаване на трафика на сайт

Ако вече сте собсвтеник на сайт и желаете да го популяризирате и монетизирате, то тогава е време да се запознаете с тази статия, тъй като тя ще Ви помогне много.

Понятието „монетизиране“ означава превръщането на трафика, на посетителите в пари. Често се употребява от експерти по дигитален маркетинг.

Ако целите висок трафик, защото монетизацията на сайта ви се осъществява посредством реклама, а не заради предлагането на услуги, то тогава е необходимо да използвате всички инструменти, знания и възможности, които могат да ви донесат качествен и таргетиран трафик.

Как може да се постигне това?

Е, време е да научите някои начини, чрез които можете да си набавите безплатно посетители.

1.  Органичен трафик – SEO оптимизация за търсачки – и по-конкретно оптимизация за Google

Чрез този вариант можете да получите хиляди посещения, дори милиони уникални посетители месечно за сайта си с изключително малка инвестиция, изразяваща се в отделянето на малко от свободното ви време, за да оптимизирате сайта си. Естествено, това е цял занаят и е необходимо да имате комплексни качества, за да успеете да направите успешно SEO.

Важно! Ако  желаете да увеличите Organic Traffic  към даден сайт, първо трябва да разберете как действат алгоритмите на търсачките, и най-вече на Google. Ако Ви е трудно, то ние, екипът на W-SEO.com сме на Ваше разположение!

2. Чрез социалните мрежи

Естествено, другите като Instagram, Twitter, linkedin и т.н. също са потенциални източници на трафик, но специално за България, Facebook е лидерът! От Фейсбук можете да се сдобиете с трафик по няколко начина. На първо място чрез фейсбук страници – създайте, купете или уговорете публикуването на постовете ви в големи фейсбук страници. Платената реклама във фейсбук също ще ви донесе голям трафик, но все пак е платена опция – нещо, което може да не устройва някои от Вас. Включете се към Фейсбук групи, тематични на вашия сайт и волно или неволно пускайте публикации с линк, но не прекалявайте. Също така, можете да използвате и личният си профил като източник на трафик. Ако имате много приятели, то защо не използвате възможността? Голяма част от тях ще виждат постовете ви в социалката и ако сте си свършили добре работата, ще успеете да ги привлечете като читатели.

3. Трафик чрез имейл маркетинг

Колкото и старомодно да звучи, всъщност изпращането на имейл бюлетин може да ви е от полза, особено относно тези хора, които ежедневно си преглеждат имейла.

Много е важно кампанията за имейл маркетинг да бъде изработена добре, да се вземат предвид редица опсаности, касаещи нежелана поща, както и да се състави интелигентна имейл маркетинг кампания.

4. RSS емисии

Ако успеете да спечелите фенове, нищо не ви пречи да ги помолите да се абонират за вашия сайт. По този начин те ще получават известия всеки път, когато публикувате нова статия. Така ще се превърнат във ваши редовни читатели и дори и да забравят да посетят сайта ви, feed-a ще им напомни.

5. Качествено съдържание

Лесно е да се привлече трафик един, два, три пъти…, но е по-трудно да запазите количеството. А това може да стане единствено с качествено съдържание. Заинтригувайте посетителите. Ако на тях им хареса това, което публикувате, те ще се връщат пак и пак, което е добре за вас. Това ще се отрази и на т.нар. Bounce Rate, следователно повече посетители на Вашият сайт, които четат повече материали, означава и по-добро класиране в Google.

Финални думи касаещи повишаването на трафика на даден сайт

Истината е, че всеки собственик на сайт желае посетители, но също така е вярно, че когато посетителите са таргетирани, тогава нещата стават значително по-добре.

Хубаво е да се стремите да привличате тематична аудитория. Например, ако оптимизирате сайт за автомобили, то фенове на съответните марки, потребители, участващи активно в автомобилни форуми за мараката, която управляват, са точно Вашата аудитория. Стремете се да привличате именно такава публика, която по-лесно ще може да купува ваши продукти или услуги.

Желаем Ви успех!

За да бъдем максимално полезни на Вас, читателите на W-SEO.com, горещо Ви препоръчаме да прочетете и следните материали по темата:

  • SEO оптимизация за локално търсене SEO оптимизация на сайт за локално търсенe
  • SEO - добро класиране на сайт Фактори за добро класиране при търсене в Google
  • Локално SEO Локално търсене за малкия и среден бизнес
  • SEO чрез качествено съдържание Успешен местен сайт без много съдържание 

Източник: w-seo.com